Активности

Други интерактивни семинар у 2018. години

11. 10. 2018.

Други интерактивни семинар за миритеље и арбитре у 2018. години на тему „Измене закона и радни спорови у пракси“, планиран у оквиру Програма посебног стручног усавршавања миритеља и арбитара за ову годину, одржаће се у петак, 19. октобра 2018. године, са почетком у 09:30 часова, у Београду у Палати „Србија“.

Семинар ће бити организован у циљу даљег професионалног развоја миритеља и арбитара у области радних спорова и упознавања са изменама закона.

Након регистрације учесника и уводног излагања директора Републичке агенције за мирно решавање радних спорова, Милета Радивојевића, предавање на тему ,,Пракса Врховног касационог суда у области радних спорова“ одржаће судија Врховног касационог суда у Београду Лидија Ђукић. Тема другог панела ће бити посвећена мирном решавању радних спорова у Републици Српској о којој ће говорити др Борислав Радић, директор Агенције за мирно решавање радних спорова Републике Српске. Последњи панел Другог интерактивног семинара миритеља и арбитара биће посвећен новинама у изменама и допунама Закона о мирном решавању радних спорова о којима ће говорити Драгана Андоновска и посредовању код злостављања на раду о коме ће говорити Олга Вучковић Кићановић. У оквиру последњег панела учесницима ће бити представљени и примери из праксе арбитара и миритеља Милуна Петковића и Наташе Арсић Јелић.

Посебну важност ових семинара представља чињеница да се уједначавањем праксе смањује неизвесност грађана у епилог покренутих поступака мирног решавања радних спорова пред Агенцијом.