Активности

На позив Европског савета запослених у Erste Group представљене надлежности Агенције

27. 06. 2024.

У Београду се 26. и 27. јуна 2024. године одржава годишњи састанак Европског савета запослених у Erste Group. Запослени из десетак различитих земаља су имали жељу да се упознају са радом Републичке агенције за мирно решавање радних спорова и преко синдиката Ерсте Банке у Србији позвали Агенцију да буде специјални гост на скупу.

Имајући у виду дугогодишњу сарадњу са овим синдикатима, Агенција се одазвала позиву и о раду Агенције и надлежностима је говорио директор Агенције др Ивица Лазовић. О пракси мирног решавања радних спорова, а посебно о проблемима прековременог рада, исплата зарада и других примања, раскида уговора о раду, као и мобингу у банкама и начинима за решавање ових проблема је говорила Драгана Андоновска виша саветница у Агенцији и руководилац Групе за правне послове.

Запослене из Ерсте групе о колективном преговарању, пракси и искуствима и трендовима у Европи и свету је посебно упознао проф. др Живко Кулић један од најискуснијих миритеља и арбитара Агенције. Другог дана скупа, о начинима за супротстављање мобингу, али и о колективном преговарању учеснике скупа је упознала Олга Вучковић Кићановић, мититрљка и арбитарка Агенције и експерт за радно право.

Сви представници Агенције су одговарали и на бројна питања и учествовали у дијалогу који је овај скуп учинио посебно занимљивим.