Активности

Агенцији свечано уручен сертификат о потврди квалитета – CAF ефективан корисник

26. 01. 2024.

На скупу под називом „CAF Open Day in Serbia” који је одржан 25. јануара у Новом Саду Републичкој агенцији за мирно решавање радних спорова свечано је уручен престижни сертификат о потврди квалитета „CAF ефективан корисник“. Сертификат је Агенцији уручен од стране директорке Регионалне школе за јавну администрацију (ReSPA) Маје Хандјиске-Трендафилове. Ова институција је у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе Републике Србије, била организатор скупа.

Овом приликом истакнуто је да је Агенција прва институција у Републици Србији која је добила овај сертификат и друга на Западном Балкану, те да је њен допринос у промоцији подизања квалитета кроз модел самопроцене веома важан. Достизање изврсности у пружању услуга грађанима и привреди је приоритет јавног сектора, а Агенција је ту један од добрих примера који својим залагањем то потврђује. CAF процес унапређења квалитета је у Републичкој агенцији за мирно решавање радних спорова спроведен у складу са свим прописаним смерницама а активности су систематично праћене уз константно мерење ефеката примене.

Директор Републичке агенције за мирно решавање радних спорова др Ивица Лазовић, захвалио се на несебичној помоћи коју је у овом процесу Агенција добила од стране Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије, Регионалне школе за јавну администрацију (ReSPA), организације КДЗ и екстерних консултаната без које ништа од овога не би било могуће. Он је нагласио да је овај сертификат само почетак и да Агенција мора континуирано радити на унапређењу својих услуга како би испунила захтеве корисника. Такође, Лазовић је рекао да ће Агенција још интензивније радити на промоцији CAF модела управљања квалитетом међу другим институцијама јер то може донети добробит свима.

На скупу су, поред представника Агенције, говорили и Чедомир Ракић државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Републике Србије, Маја Хандјиска Трендафилова директорка Регионалне школе за јавну администрацију (ReSPA), Ник Тијс (Nick Thijs) испред OECD SIGMA и многи други. Овај догађај окупио је бројне CAF практичаре из региона и ЕУ који су активно дискутовали о предностима имплементације CAF модела управљања квалитетом у институцијама земаља Западног Балкана.