Активности

Друга Конференцији о жалбеним механизмима одржана у Новом Саду

15. 11. 2023.

Друга по реду Конференција о жалбеним механизмима одржана је у 15. новембра 2023. године у Новом Саду. Пред великим бројем представника синдиката и послодаваца представљене су могућности за заштиту радних права пред Агенцијом као екстерним механизмом заштите. Конференција је организована у оквиру пројекта који представља део „Иницијативе за глобалну солидарност“ Немачке развојне сарадње, коју спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ у сарадњи са Међународном организацијом рада (ILO) у Србији.

Присутне је са радом, надлежностима Агенције и могућностима за покретање поступка упознао Милош Прокић, саветник у Агенцији. У свом излагању он се посебно осврнуо на предности који институт мирног решавања радних спорова носи са собом и указао на потребу растерећења судова пред којима се у просеку у току године покрене око 40.000 оваквих спорова. У наставку, учесници су били у прилици да постављају питања и учествују у дискусији.

Поред представника Агенције на скупу су говорили и представници водећих синдиката, представница кабинета Поверенице за заштиту равноправности и многи други.