Активности

Други интерактивни семинар у 2018. години

19. 10. 2018.

Други интерактивни семинар за миритеље и арбитре у 2018. години на тему „Измене закона и радни спорови у пракси“ одржан је 19. октобра 2018. године у Београду у Палати „Србија“.

Предавање на тему ,,Пракса Врховног касационог суда у области радних спорова“ одржала је судија Врховног касационог суда у Београду Лидија Ђукић. Тема другог панела је била посвећена мирном решавању радних спорова у Републици Српској о којој је говорио др Борислав Радић, директор Агенције за мирно решавање радних спорова Републике Српске. Последњи панел Другог интерактивног семинара миритеља и арбитара је био посвећен новинама у изменама и допунама Закона о мирном решавању радних спорова о којима је говорила Драгана Андоновска и посредовању код злостављања на раду о коме је говорила Олга Вучковић Кићановић. У оквиру последњег панела учесници су имали прилике да се упознају са примерима из праксе арбитара и миритеља Милуна Петковића и Наташе Арсић Јелић.

Посебну важност ових семинара представља чињеница да се уједначавањем праксе смањује неизвесност грађана у епилог покренутих поступака мирног решавања радних спорова пред Агенцијом.