Активности

Ефикаснија заштита права радника из Нишавског округа након потписивања споразума са Регионалном омбудсманком

31. 01. 2024.

Републичка Агенција за мирно решавање радних спорова потписала је у среду, 31. јануара 2024. године, у Градској кући у Нишу, Споразум о сарадњи са Канцеларијом Регионалног омбудсмана у Нишу. Споразум су потписали Регионални омбудсман у Нишу Катарина Митровски и директор Агенције др Ивица Лазовић. Потписивању споразума присуствовала је и градоначелница Града Ниша Драгана Сотировски.

Директор Агенције др Ивица Лазовић похвалио је овом приликом препознавање значаја института мирног решавања радних спорова које су грађани Ниша и околине показали кроз велики број поступака који су водили пред Агенцијом. Истовремено Лазовић је изнео констатацију да је потребна стална промоција вансудских механизама заштите права радника како би што већи број људи био упознат са предностима које они носе. Он је присутнима представио рад и надлежности Агеније, осврнувши се и на резултате који су постигнути у претходном периоду.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски је истакла да ће споразум грађанима омогућити брже, лакше и ефикасније решавање радних спорова уз помоћ миритеља и арбитара без судских поступака док ће запослени добити већи степен заштите права на локалу. Регионална омбудсманка у Нишу Катарина Митровски је навела да ће вођење спорова пред Агенцијом представљати велику уштеду и за Град и за појединце.