Активности

Полазници 11. класе Високих студија безбедности и одбране у посети Агенцији

15. 03. 2022.

Полазници 11. класе Високих студија безбедности и одбране (ВСБО) Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник“ посетили су Републичку агенцију за мирно решавање радних спорова и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић је са сарадницима представила рад и активности Министарства и нагласила да у својој организационој структури има Сектор за борачко-инвалидску заштиту, који је својеврсна спона институција. О раду овог сектора говорио је државни секретар Зоран Антић који је и полазник ВСБО.

Са радом Агенције полазнике је упознао директор др Ивица Лазовић, који је и сам полазник 11. класе Високих студија безбедности и одбране (ВСБО) Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник“.

Високе студије безбедности и одбране су највиши ниво каријерног усавршавања официра и државних службеника, а међу слушаоцима 11. класе су официри Министарства одбране, припадници МУП-а и других министарстава, представници Народне скупштине Републике Србије и државних агенција, као и припадници Министарства одбране и Оружаних снага БиХ и МУП-а Републике Српске.

Начелник ВСБО пуковник Бранко С. Мишић захвалио је на гостопримству и истакао да постоји широк дијапазон за сарадњу институција.