Активности

Посета синдикалним централама

15. 12. 2021.

Директор Републичке агенције за мирно решавање радних спорова др Ивица Лазовић посетио је веће синдикалне централе које често сарађују са Агенцијом – Конфедерацију слободних синдиката (КСС), Асоцијацију слободних и независних синдиката (АСНС) и Удружене синдикате Србије „Слога“ у циљу унапређења сарадње и разговора о даљим активностима. Тема разговора је била унапређење сарадње и промоција института мирног решавања радних спорова међу синдикалним члановима. Разматране су могућности за унапређење и интензивирање сарадње. Синдикалним централама је дистрибуиран и промотивни материјал Агенције у циљу афирмације могућности које имају у погледу заштите права пред Агенцијом.

У просторијама Конфедерацијe слободних синдиката (КСС) одржан је састанак са председником Ивицом Цветановићем 14. децембра. Састанак са председницом Асоцијације слободних и независних синдиката (АСНС) Ранком Савић одржан је у просторијама овог синдиката дана 15. децембра. Састанак са Удруженим синдикатима Србије „Слога“ и председником Жељком Веселиновићем одржан је у просторијама синдиката 15. децембра у присуству Предрага Ђурића, председника из синдиката здравства и социјалне заштите.

Закључено је да је допринос свих синдикалних централа у развоју правног института мирног решавања радних спорова значајан, а да има још доста простора за сарадњу у циљу хармонизовања радно-правног окружења у Републици Србији.