Активности

Представљен рад Агенције на семинару у организацији УГС “НЕЗАВИСНОСТ”

26. 02. 2024.

На позив Гранског синдиката управе, правосуђа, одбране и полиције “Независност”, Републичка Агенција за мирно решавање радних спорова представила је свој рад на семинару под називом „Улога Републичке агенције за мирно решавање радних спорова у заштити права државних службеника и ефикасно решавање радних спорова“. Семинар је реализован на Копаонику у оквиру 7. Редовне седнице Главног одбора Гранског синдиката управе, правосуђа, одбране и полиције „Независност“ одржане од 23. до 25. фебруара 2024. године.

Овај семинар је отворио Небојша Пејчиновић, Извршни секретар гране, а о искуствима и сарадњи са Агенцијом је говорила председница УГС „Независност“ Чеданка Андрић. Директор Агенције, др Ивица Лазовић, упознао је присутне са досадашњим радом и резултатима које је Агенција постигла. Лазовић се осврнуо на законске надлежности које Агенција има уз посебан осврт на улогу наше институције у мирном решавању колективних радних спорова. Он је навео да је потребна стална сарадња са синдикатима како би предности института мирног решавање радних спорова приближили што већем броју чланова. На крају, директор Лазовић се захвалио организаторима, управи ГС УПИОП “НЕЗАВИСНОСТ”, што је препознала Агенцију као поузданог партнера и што усмерава и информише своје чланове о делатностима Агенције.

Велики број присутних синдикалних представника било је у прилици да постави питања и да активно учествује у дискусији. На овај начин учесници су могли да отклоне све недоумице које су имали у вези примене института мирног решавања радних спорова и да открију предности које његова примена доноси.