Активности

Представљене могућности за заштиту права запослених на Правном факултету у Косовској Митровици

25. 05. 2024.

Директор Републичке агенције за мирно решавање радних спорова др Ивица Лазовић присуствовао је Међународној научној конференцији "Динамика савременог правног поретка" у суорганизацији Правног факултета Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, Института за упоредно право из Београда и Института за социолошка и криминолошка истраживања из Београда, одржаној на Правном факултету у Косовској Митровици 24. и 25. маја 2024. Том приликом, он је кроз научни чланак представио могућности за заштиту права запослених кроз надлежности Агенције у контексту актуелних прописа о дужној пажњи у ланцима снабдевања.

Конференција је окупила велики број еминентних стручњака и теоретичара у области права, било је изузетно значајно бити део конференције и представити рад и надлежности Агенције стручњацима из свих делова наше земље, али и иностранства.

Директор Агенције је овом приликом указана част да председава сесијом за Јавноправне науке, на којој је био изложен велики број квалитетних реферата.

Другог дана конференције учесници су обишли Призрен, Цркву Богородице Љевишке, цркву светог Ђорђа, призренски Богословију и Манастир светих Архангела.

Ова сарадња Агенције и Правног факултета Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици резултат је Споразума који су потписали декан Факултета проф. др Слободанка Ковачевић Перић и директор Агенције др Ивица Лазовић 15. марта 2023. године и на основу кога се успешно одвија сарадња на бројним активностима, од студентских пракси до заједничких предавања и размене знања и искустава.