Активности

Прекинута блокада међународног железничког саобраћаја

29. 11. 2014.

Посредовањем Републичке агенције за мирно решавање радних спорова, радници сектора „Кола за спавање и ручавање“, који се налази у саставу ПД „Желтурс“, синоћ су прекинули делимичну блокаду међународних возова на релацији Будимпешта, Солун, Филах, Бар, Софија. Тиме је после је 25 дана потпуно нормализован железнички саобраћај.

Oд 17. новембра када су се пословодство „Желтурса“ и „Кола за спавање и ручавање“ и сви синдикати обратили Aгенцији, да у оквиру своје надлежности помогне у решавању наведених проблема, миритељ Агенције професор Зоран Радуловић, је уз сталне консултације са странама у спору, предложио неколико решења за расплет ове веома комплексне ситуације. Штрајкачи су, уз пуно поверење у добар исход, синоћ прекинули делимичну блокаду пруга и железничког саобраћаја и о томе обавестили Републичку агенцију за мирно решавање радних спорова.

„Начињен је велики помак у преговорима, нормализован је међународни железнички саобраћај, чијим је двадесетпетодневним делимичним блокадама Република Србија претрпела велике штете“, ракао je Миле Радивојевић, в.д. директора Републичке агенције за мирно решавање радних спорова и додао да ће се o даљим штрајкачким захтевима наставити са преговорима у наредним данима.