Активности

Реализована радионица „Mирење и посредовање у радним споровима“

03. 11. 2023.

Републичка агенција за мирно решавање радних спорова организовала је, 03. новембра 2023. године, у Београду, у просторијама Агенције, радионицу за миритеље и арбитре на тему Mирење и посредовање у радним споровима - приступи управљања конфликтима и вештине посредника. Радионицу је одржала Милена Тасић, миритељка и арбитарка Агенције, а у циљу преношења знања и вештина стечених на сертификованом онлајн курсу Међународне организације рада и њиховог Центра за обуке из Торина.

Радионицу je отворио др Ивица Лазовић, директор Агенције, који је овом приликом истакао сарадњу са МОР која је допринела реализацији овог семинара и нагласио значај континуираног усавршавања миритеља и арбитара. Истовремено, Лазовић је упознао миритеље и арбитре са активностима које Агенција тренутно спроводи.

Присутни миритељи и арбитри су били у прилици да сазнају најновије праксе МОР-а у управљању конфликтима. Такође, учесници су могли да чују које то стандарде и принципе МОР примењује у мирењу и посредовању, који су приступи у решавању конфликта али и како тече процес мирења и посредовања из перспективе Међународне организације рада.

Миритељи и арбитри су имали прилику да постављају питања и учествују у дискусији, да износе своје виђење појединих ситуација и дилеме са којима су се они кроз праксу суочавали.