Активности

Трећа Конференцији о жалбеним механизмима одржана у Ваљеву

06. 12. 2023.

Трећа по реду Конференција о жалбеним механизмима, организована у оквиру пројекта који представља део „Иницијативе за глобалну солидарност“ Немачке развојне сарадње, коју спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ у сарадњи са Међународном организацијом рада (ILO) у Србији, одржана је 06. децембра 2023. године у Ваљеву. Конференција је окупила представнике водећих синдиката, али и послодавце из овог региона.

Присутне је са институтом мирног решавања радних спорова, као екстерним механизмом који добија улогу када се исцрпе сви интерни механизми решавања насталих спорова у оквиру компанија, упознала Драгана Андоновска, руководилац Групе за правне и стручне послове у Агенцији. Она је представила надлежности Агенције, са посебним освртом на мобинг, али и указала на предности које решавање спорова пред Агенцијом има у односу на судски поступак. Учесници си били у прилици да поставе питања и реше све недоумице везане за вођење поступка пред Агенцијом.

Поред представника Агенције, на Конференцији су говорили и представници водећих синдиката, представник кабинета Повереника за заштиту равноправности и многи други.