Aktivnosti

Brže i lakše do pravde u radnim sporovima za zaposlene i poslodavce na području AP Vojvodina

06. 02. 2024.

U utorak, 6. februara 2024. godine, u prostorijama Agencije u Beogradu, potpisan je sporazum između Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova i Kancelarije pokrajinskog ombudsmana. Sporazum su potpisali Pokrajinska zaštitnica građana doc. dr Dragana Ćorić i direktor Agencije dr Ivica Lazović.

Ovom prilikom Lazović je istakao da će sporazum doprineti boljoj i efikasnijoj zaštiti radnih prava svih zaposlenih na području AP Vojvodina. Istovremeno ukazao je na prednosti koje će radnici i poslodavci ostvariti primenom vansudskih metoda rešavanja radnih sporova u odnosu na vođenje dogotrajnih i skupih sudskih postupaka. Potrebno je da svi zajedno aktivno radimo na promociji mirnog rešavanja radnih sporova, naglasio je Lazović

Pokrajinska zaštitnica građana doc. dr Dragana Ćorić navela je da će sporazum građanima omogućiti brže i lakše rešavanje radnih sporova uz pomoć miritelja i arbitara dok će se istovremeno dobiti veći stepen zaštite radnih prava na nivou Pokrajne. Pored građana, važno je i da poslodavci, kao jača strana u sporu, shvate prednosti koje ovaj institut nudi, završila je.