Aktivnosti

Design image
Povratak na naslovnu stranu

Federalna služba za posredovanje i mirenje iz Sjedinjenih Američkih Država u poseti Republičkoj agenciji za mirno rešavanje radnih sporova

03. 07. 2018.

Republička agencija za mirno rešavanje radnih sporova ugostila je u utorak, 3. jula, zamenika direktora Federalne službe za posredovanje i mirenje iz Sjedinjenih Američkih Država (Federal Mediation and Conciliation Service) gospodina Skota Bekenbouha (Scot Beckenbaugh). Povod sastanka je učešće g. Bekenbouha na Regionalnoj godišnjoj konferenciji mreže agencija za mirno rešavanje radnih sporova, koja se ove nedelje održava u Aranđelovcu. Sa gospodinom Bekenbouhom Agenciju su posetili i Dejan Gajić iz Ambasade SAD u Beogradu i Jovan Protić, nacionalni kordinator Međunarodne organizacije rada.

Tokom dvočasovnog srdačnog i prijateljskog razgovora razmenjena su iskustva i primeri dobre prakse. Gosti na sastanku su imali priliku da se upoznaju sa načinom rada i organizacijom Agencije. Gospodin Bekenbouh je izrazio posebno interesovanje vezano za zakonodavna rešenja kojima je uređen rad Agencije. Direktor Agencije Mile Radivojević, istakao je da je ovo prvi zvanični susret predstavnika Agencija i da je kao takav veoma značajan za dalji razvoj saradnje i afirmisanja alternativnih vidova rešavanja radnih sporova u Republici Srbiji.

Sagovornici su zaključili da bi današnji sastanak trebalo da bude samo početak jačanja veza i uspostavljanja intezivnijih odnosa između dve Agencije.