Aktivnosti

Održan okrugli sto u Subotici

04. 07. 2022.

Republička agencija za mirno rešavanje radnih sporova na poziv Saveza samostalnih sindikata Grada Subotice i SES-a Subotice održala je 04. jula u Subotici okrugli sto na temu „Mirno rešavanje radnih sporova posredstvom Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova“.

Skupu su prisustvovali sindikalni predstavnici vodećih kompanija iz realnog sektora koje posluju na teritoriji Grada Subotice i zaposleni u javnom sektoru, dok je lokalnu samoupravu predstavljao član Gradskog veća zadužen za oblast privrede Srđan Samardžić.

Okrugli sto je otvorio Ištvan Huđi, predsednik SSS Grada Subotice i predsedavajući SES-a Subotice. Direktor Agencije, dr Ivica Lazović, predstavio je rad Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova i ukazao na prednosti vođenja spora pred Agencijom u odnosu na sudski spor. Prisutne je sa primerima iz prakse mirnog rešavanja radnih sporova upoznala Dragana Andonovska, viša savetnica u Agenciji. Takođe, učesnici su bili u prilici da pogledaju „Kurs o mirnom rešavanju radnih sporova“.

U nastavku, prisutni su mogli da iznesu svoja iskustva, postave pitanja i učestvuju u diskusiji.