Aktivnosti

Održana radionica u Leskovcu

15. 11. 2018.

U Leskovcu je 14. novembra održana još jedna u nizu radionica Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova posvećenih jačanju vidljivosti i dostupnosti instituta mirnog rešavanja radnih sporova i promociji značaja izmena i dopuna Zakona o mirnom rešavanju radnih sporova koje su usvojene na sednici Osmog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije.

Radionica je održana u prostorijama Visoke poslovne škole strukovnih studija u Leskovcu i  učestvovali su predstavnici UGS „Nezavisnost“, Saveza samostalnih sindikata Srbije, Unije poslodavaca Srbije i zainteresovana javnost iz ovog grada.

Radionica je deo projekta „Socijalni partneri zajedno za povećanje vidljivosti instituta mirnog rešavanja radnih sporova“, koji realizuje UG Inicijativa za razvoj i saradnju, uz finansijsku podršku Solidar Suisse – Kancelarija u Srbiji, a u partnerstvu sa Sindikatom UGS „Nezavisnost“, Savezom Samostalnih Sindikata Srbije, Unijom poslodavaca Srbije uz podršku Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova.

Prezentaciju rada Agencije i instituta mirenja i arbitraže održao je zamenik direktora Agencije Ivica Lazović, a simulaciju postupka prisutnim predstavnicima sindikata i poslodavcima su održali miritelji i arbitri Agencije Ružica Erceg i Danijela Koštan Kovačević. Prisutni su imali priliku da se upoznaju sa prednostima korišćenja ovog instituta i praksom Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova.