Aktivnosti

Održano Međunarodno stručno savetovanje Udruženja za radno pravo i socijalno osiguranje

19. 09. 2022.

Udruženje za radno pravo i socijalno osiguranje je održalo XXIV stručno-naučno savetovanje na Zlatiboru od 14. do 17. septembra 2022. godine, sa osnovnom temom savetovanja „Radno pravo na raskršću“. Savetovanje su otvorili prof. dr Predrag Jovanović predsednik Udruženja i dr Ivica Lazović, direktor Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova. U uvodnoj reči on je govorio o značaju i doprinosu Udruženja u tri oblasti, u oblasti nauke, izdavaštva i treće kroz okupljanje i stvaranja mreže specijalista iz oblasti radnog prava.

U radnom delu savetovanja gospodin Lazović je izložio referat o mirnom rešavanju radnih sporova u kome je prisutne upoznao sa aktuelnom praksom mirnog rešavanja radnih sporova i aktuelnim pokazateljima za unapređenje sistema za mirno rešavanje radnih sporova u novim propisima kojima se uređuju različite oblasti vezane za rad.

Savetovanje je kroz tematske oblasti pokrilo celu materiju radnog prava i socijalnog prava, kroz brojne teme o kojima se može informisati bliže na linku https://radno-pravo.org/ Referenti, članovi radnog predsedništva i slušaoci i učesnici bili su ugledni stručnjaci iz zemlje i inostranstva, a veliki broj učesnika su i arbitri i miritelji Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova.