Aktivnosti

Design image
Povratak na naslovnu stranu

Predstavljanje Agencije u Komori italijansko - srpskih privrednika

14. 09. 2018.

U četvrtak, 13. septembra 2018. godine, Komora italijansko – srpskih privrednika organizovala je radni doručak kome su prisustvovali ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja gospodin Zoran Đorđević, Nj.E. ambasador Italije u Beogradu gospodin Karlo Lo Kašo, predsednik komore italijansko - srpskih privrednika Đorđe Markeđani, prvi sekretar ambasade gospodin Matijas Klejva, direktor Republičke agencije za mirno rešavanja radnih sporova, Mile Radivojević, zatim članovi tima ministra Bojana Stanić, Stevan Đurović, Marina Furtula i mnogi drugi.

Nakon pozdravnih reči ambasadora Italije, predsednika komore italijansko - srpskih privrednika gospodina Markeđanija, prisutnima se obratio ministar Zoran Đorđević koji je predstavio nadležnosti ministarstva i govorio o budućim planovima koji se tiču izmena i dopuna postojeće pravne regulative.

Direktor Agencije Mile Radivojević je predstavio delokrug rada Agencije i moguće pravce saradnje, a u interaktivnoj diskusiji sa predstavnicima kompanija, razmatrana su razna pitanja i problemi sa kojima se susreću radnici i poslodavci u svakodnevnom poslovanju, a tiču se postojećeg zakonskog okvira.

Ceo događaj protekao je u radnoj atmosferi i interaktivnoj diskusiji.