Aktivnosti

Design image
Povratak na naslovnu stranu

Prvi interaktivni seminar u 2018. godini

11. 05. 2018.

Prvi interaktivni seminar za miritelje i arbitre u 2018. godini na temu „Individualni radni sporovi u praksi“, planiran u okviru Programa posebnog stručnog usavršavanja miritelja i arbitara za ovu godinu, održan je u petak, 11. maja 2018. godine, sa početkom u 09:30 časova, u Beogradu u Palati „Srbija“.

Seminar je organizovan u cilju daljeg profesionalnog razvoja miritelja i arbitara u oblasti individualnih radnih sporova.

Nakon registracije učesnika kao i uvodnih izlaganja Brankice Janković, poverenice za zaštitu ravnopravnosti i dr Stane Božović, državne sekretarke u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i direktora Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova Mileta Radivojevića, predavanje na temu ,,Praksa Vrhovnog kasacionog suda u oblasti radnih sporova“ održao je sudija Vrhovnog kasacionog suda u Beogradu Predrag Trifunović. Tema drugog panela je bila posvećena praksi u stručnoj službi Poverenika za zaštitu ravnopravnosti u oblasti diskriminacije na radu i u vezi rada o kojoj je govorila Tijana Milošević iz stručne službe Poverenika za zaštitu ravnopravnosti. Poslednji panel Prvog interaktivnog seminara miritelja i arbitara je bio posvećen aktuelnoj temi „Novine u Nacrtu Zakona o štrajku“ o kojoj je govorio prof. dr Živko Kulić, član radne grupe za izradu Zakona o štrajku.

Posebnu važnost ovih seminara predstavlja činjenica da se ujednačavanjem prakse smanjuje neizvesnost građana u epilog pokrenutih postupaka mirnog rešavanja radnih sporova pred Agencijom.