Aktivnosti

Regionalni trening miritelja i arbitara na Zlatiboru

11. 05. 2022.

U okviru projekta Employment and Social Affairs Platform 2 (ESAP 2), Međunarodne organizacija rada, od 10. do 13. maja, na Zlatiboru, održava se obuka za miritelje i arbitre na temu „Unapređivanje delotvornosti medijacije u rešavanju radnih sporova“.

Obuci, pored miritelja i arbitara iz Srbije, prisustvuju i predstavnici agencija za mirno rešavanje radnih sporova iz Republike Srpske (BiH) i Crne Gore, kao i predstavnici Federacije Bosne i Hercegovine.

Trening je otvorila Ada Huibregtse, glavna tehnička savetnica MOR-a, dok stručni deo obuke i radionice vodi Malkom Kiri, iskusni medijator i trener MOR-a. Miritelji i arbitri imaju priliku da kroz interaktivne radionice i vežbe unaprede svoje veštine na polju rešavanja individualnih i kolektivnih radnih sporova kao i da razmene iskustva iz prakse sa kolegama iz različitih agencija.

U okviru projekta planirano je da se do kraja godine održi još jedna onlajn obuka, kojoj će moći da prisustvuju svi miritelji i arbitri.

Platforma za zapošljavanje i socijalna pitanja (ESAP) 2 je projekat koji finansira Evropska unija, a sprovodi Međunarodna organizacija rada i koji ima za cilj poboljšanje institucionalne delotvornosti mehanizma za rešavanje radnih sporova. Takođe, cilj je i razmena iskustava i međusobno učenje od kolega iz različitih agencija za mirno rešavanje radnih sporova sa Zapadnog Balkana.