Agencija u medijima

Cema Forum - Mirnim putem do rešenja radnog spora za 30 dana

Radni sporovi, ukoliko dođe do suđenja, u Srbiji mogu da traju godinama pa i decenijama. Međutim, ukoliko se rešavanje sporova između poslodavaca i zaposlenih sprovode u Republičkoj Agenciji za mirno rešavanje radnih sporova taj proces bi mogao biti završen za samo 30 dana.

Pročitajte celu vest na: https://www.cemaforum.rs/sr/vest/8185/%c4%8ca%c4%8dak:-Mirnim-putem-do-re%c5/

RTS - Mobing

Mobing se kao pojam pojavljuje poslednjih 20-ak godina, ali pravi akcenat na borbu protiv vršenja agresije nad zaposlenima tek treba da se dogodi.

Pročitajte celu vest na: https://www.rts.rs/page/tv/sr/story/21/rts-2/5097185/mobing.html

RTS - Ko su češći zlostavljači na radu – kolege ili šefovi

Zlostavljanje na radu zabranjeno je Zakonom ali se u praksi, ipak, dešava. Ivica Lazović, direktor Republičke agenciji za mirno rešavanje radnih sporova, ističe da je mobing češći od kolega nego od nadređenih i da se javlja u svim delatnostima. Istakao je i da Agencija ne utvrđuje da li je postojalo zlostavljanje već ima za cilj da miri strane u postupku. U praksi se pokazalo i da većina nije spremna na pomirenje.

Pročitajte celu vest na: https://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/drustvo/4895897/mobing-sporovi-mirenje-zlostavljaci.html

Subotica Danas - Iznos toplog obroka, zarade i prekovremenog rada najčešći problem zaposlenih

Povećanje iznosa toplog obroka, zarada na osnovu trenutne inflacije i isplata prekovremeno odrađenih sati, pa i uslovi rada u pogonima ili kancelarijama najviše tokom letnjih meseci su najčešći problemi sa kojima se zaposleni obraćaju Savezu samostalnih sindikata grada Subotice. Tim povodom, održan je okrugli sto na temu mirnog rešavanja radnih sporova posredstvom republičke Agencije za mirno rešavanje radnih sporova, čiji predstavnici su posetili Suboticu kako bi predstavili svoj rad i način na koji mogu da pruže pomoć svima koji imaju određene probleme sa poslodavcima ili kompanijama u kojima su zaposleni.

Pročitajte celu vest na: https://www.suboticadanas.rs/drustvo/iznos-toplog-obroka-zarade-i-prekovremenog-rada-najcesci-problem-zaposlenih-u-subotici/

Tanjug TV - Mirno rešavanje radnih sporova

SANA PRES - Mirno rešavanje radnih sporova

U okviru projekta „Zajednički poduhvati socijalnih partnera za povećanje vidljivosti instituta mirnog rešavanja radnih sporova“, Republička agencija za mirno rešavanje radnih sporova održala je 31. maja radionicu u Novom Pazaru.

Pročitajte celu vest na: https://sanapress.info/2022/05/31/n-pazar-radionica-mirno-rjesavanje-radnih-sporova/

SANA PRES - Radionica o mirnom rešavanju radnih sporova (VIDEO)

RTV Vranje - Besplatno, brzo i efikasno rešavanje radnih sporova

RTV Santos - Održana radionica "Mirno rešavanje radnih sporova u praksi"

TV Vesti - Prednosti pokretanja postupka pred Agencijom